Η
Διαδικασία
παραγωγής


ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όργωμα

Η διαδικασία της παραγωγής διαρκεί περίπου 18 εβδομάδες. Ξεκινάει με το όργωμα των χωραφιών.

2η - 10η
ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Απολύμανση

Ακολουθεί η απολύμανση. Η απολύμανση γίνεται αποκλειστικά με την μέθοδο της ηλιοαπολύμανσης όπου το έδαφος καλύπτεται με πλαστικό φιλμ, εγκλωβίζεται η θερμότητα και αυξάνεται η θερμοκρασία όπου φτάνει μέχρι και τους 65-70 βαθμούς Κελσίου. Με αυτή τη μέθοδο και χωρίς ποτέ να έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά απολυμαντικά μέσα από τους παραγωγούς, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των διαφόρων ασθενειών αλλά και η ταυτόχρονη καταπολέμηση των διαφόρων ζιζανίων.

10η
ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Φύτευση

Στην συνέχεια προχωράμε στην φύτευση η οποία γίνεται κατευθείαν στο έδαφος και όχι σε υποστρώματα και στην γονιμοποίηση των ανθέων κατά την οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά βομβίνοι – μέλισσες (bombus terrestis). Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος γονιμοποίησης των ανθέων της ντομάτας και όχι με την χρήση ορμονών καρπόδεσης.

10η - 18η
ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ωρίμανση

Η διαδικασία της ανάπτυξης και παραγωγής των καρπών διαρκεί περίπου 10 εβδομάδες. Μετά το πέρας των πρώτων 18 εβδομάδων οι ντομάτες ωριμάζουν πλέον ανά εβδομάδα.

Oι παραγωγοί του συνεταιρισμού προχωρούν στην συγκομιδή των πολύτιμων καρπών της γης. Έπειτα οδηγούνται στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού απ’ όπου γίνεται ο τελικός διαχωρισμός με την βοήθεια ηλεκτρονικού καλιμπραδόρου ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και το βάρος. Την διαδικασία συσκευασίας ακολουθεί η εισαγωγή του προϊόντος σε θάλαμο ελεγχόμενης σταθερής θερμοκρασίας η οποία εξακολουθεί να διατηρείται και κατά την μεταφορά από τα φορτηγά ψυγεία μέχρι την παράδοση.